People Blogs: Stagiair Mika aan het woord!

Wie de scaptanen zijn? Wel lang geleden… het moet ergens in de jaren 500 geweest zijn, leefde de scaptanen… Just kidding! De scaptanen, dat is ons team! De scapta-familie. Stuk voor stuk unieke verhalen met verborgen (en minder verborgen) talenten. Mooie mensen die een passie delen. Onze scapta-familie groeit! Wil je ze graag leren kennen?

👋 Meet:      

             Mika Croonen 👑👑 22 jaar jong
             Met wandelschoenen in de natuur 🍃 te vinden of met popcorn bij de Formule 1 🏎️
             Enthousiaste scapta stagiair

Hoe waren jouw eerste scapta-dagen als stagiair?

Goh traumatiserend eigenlijk… Haha, nee hoor grapje! Ik voelde me vrijwel meteen op mijn gemak, ook al ligt dat niet in mijn aard. Maar met zo’n fijne, gemoedelijke sfeer is dat écht niet moeilijk hier!

Jouw stage-opdracht, kan je daar wat meer over vertellen?

Ja natuurlijk, dat verhaal is misschien iets complexer! Aanvankelijk was mijn opdracht de scaptify app te laten groeien. Deze app werd een aantal jaar geleden door scapta gelanceerd en connecteert Shopify met Business Central. Oké, klaar en duidelijk!

Maar in de business wereld is het niet altijd zo simpel! Door heel wat nieuwe ontwikkelingen hebben we in overleg mijn opdracht moeten bijsturen. Ik moest dus snel schakelen, maar zo zal dat later ook gaan!

Was de stage uitdagend voor jou?

Ja dat was het zeker! Die hele ommezwaai was best een challenge. Plots waren er heel veel veranderingen, zaken die niet meteen tastbaar zijn, vernieuwingen, … allemaal heel erg spannend! Zowel het product leren kennen als de stage op zich waren voor mij uitdagend, maar zo leer je jezelf beter kennen.

Waarom voelde je je meteen goed bij scapta?

De mensen! Zonder twijfel de mensen en de sfeer! Iedereen is super vriendelijk. Er wordt altijd heel wat af gelachen en gepraat aan tafel. Ik voelde mij hier echt meteen thuis.

Je kon altijd op andere scaptanen rekenen?

Absoluut! Mijn vragen werden meteen beantwoord. Heel fijn om te weten dat iedereen steeds voor je klaarstaat.

Ze hebben me geholpen om mijn introverte zelf wat meer aan de kant te schuiven en uit mijn schulp te kruipen. Daar ben ik enorm dankbaar voor!

~Mika Croonen

Fijn om te horen! Op welk stagemoment ben je zelf echt trots?

Dan kies ik toch voor het gehele traject! Het was geen makkelijke opdracht met veel uitdagingen. Ik heb me zo goed mogelijk verdiept. Ook door de training die ik mocht volgen, heb ik veel bijgeleerd! Er zijn zeker veel dingen die ik kan meenemen naar later, daar ben ik toch zeker trots op.

Je stage was ook tijdens corona. Was er toch genoeg verbondenheid voor jou?

Ja hoor! Ik ben uiteindelijk wel vaak naar kantoor kunnen komen. Maar ook als ik thuis werkte kon ik altijd rekenen op mijn dichte collega’s. Iedereen die ik nodig had, was steeds bereikbaar, dus ik heb daar weinig last van ondervonden.

En het teamgevoel, hoe kijk je daarop terug?

In één woord, zalig! De bowling was superfijn! Je leert collega’s meteen op een andere manier kennen. Leuk dat hier zoveel aandacht aan besteed wordt.

Wat maakt scapta voor jou uniek?

Scapta roept bij mij gewoon meteen een goed gevoel op, een gevoel van samenhorigheid! Als je daar binnenstapt voel je je meteen op je plek, dat is denk ik echt uniek. Ze hebben me geholpen om mijn introverte zelf wat meer aan de kant te schuiven en uit mijn schulp te kruipen. Er is zeker nog veel groei mogelijk, maar het was duidelijk een stap in de goede richting. Daar ben ik enorm dankbaar voor!

Is er nog 1 ding die je nog absoluut tegen de scaptanen wilt zeggen?

DANKU! Bedankt om me zo goed op te vangen. Bedankt om me te begeleiden en te sturen! Zeker de collega’s bij marketing, daar heb ik close mee samengewerkt. Echt merci!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *