People Blogs: scaptaan Yentl aan het woord!

Wie de scaptanen zijn? Wel lang geleden… het moet ergens in de jaren 500 geweest zijn, leefde de scaptanen… Just kidding! De scaptanen, dat is ons team! De scapta-familie. Stuk voor stuk unieke verhalen met verborgen (en minder verborgen) talenten. Mooie mensen die een passie delen. Onze scapta-familie groeit! Wil je ze graag leren kennen?

👋 Meet:      

             Yentl Box 🎁 32 jaar
             Onderweg met haar loopschoenen 🏃‍♀️of gloednieuwe bakfiets en Emiel 🍼
             Fiere digital marketeer 👍

Hoelang werk je al voor scapta?

Ik ben intussen ruim 4,5 jaar aan de slag! Mijn avontuur bij scapta is gestart in januari 2017.

Hoe ben je met scapta in contact gekomen?

Alex, één van de eigenaren, contacteerde mij via LinkedIn tijdens een vorige job. Ik was niet meteen op zoek naar iets nieuws, maar we hielden wel contact. Een tijdje later kriebelde het toch voor een nieuwe uitdaging en ik besloot naar de jobbeurs te gaan op de Corda Campus. Niet helemaal overtuigd dat ik hier thuis hoorde, want IT wat moest ik daarmee…Toch beet ik door en al snel zag ik scapta daar pronken. Ik ben op ze afgestapt en kwam zo in contact met Nathalie. Zij vertelde me dat er geen opening was binnen marketing, helaas! Enige tijd later contacteerde Alex me echter opnieuw en zo ging de bal aan het rollen.

Wat houdt jouw functie precies in?

Marketing! Ik ben verantwoordelijk voor de ganse marketingaanpak binnen scapta. Een jaar geleden kreeg ik assistentie en is mijn team dus uitgebreid. Echt super fijn! Ik heb me in die tijd extra kunnen focussen op de communicatie rond onze scaptify app. Die hebben we internationaal kunnen uitrollen, wat ook Microsoft niet ontging. Intussen is de app verkocht aan hen. Wauw, een mooie beloning voor ons harde werk!

Was het meteen een ‘perfect fit’ of vroeg dat toch wat aanpassing?

Het voelde meteen goed, maar dat wil niet zeggen dat het makkelijk was. Ik had echt tijd nodig om me in te werken. IT was altijd een ver-van-mijn-bed-show. Bij heel wat vaktermen hoorde ik het donderen in Keulen. Het heeft me zeker 6 tot 12 maanden gekost om me helemaal in te werken. De aanhouder wint! En ik ben heel erg dankbaar voor alle kansen die ik gekregen heb!

Krijg je veel vrijheid in je job?

Da’s voor mij heel simpel, absoluut, 100%! Ik krijg enorm veel vrijheid om mijn job verder uit te bouwen. Alle ideeën zijn altijd bespreekbaar met het management en ook met de collega’s kan ik altijd brainstormen.

En de work-life balance, hoe zit het daarmee? Helpt scapta ook het privéleven van de scaptanen te vergemakkelijken?

Yes! Onze work-life balance is voor mij een perfect fit, scapta bouwt daar heel bewust aan mee.

10 maanden geleden werd ik mama. Even staat je leven dan op zijn kop en natuurlijk twijfel je hoe dit nieuwe leven (letterlijk 😉) in jouw ‘oude leven’ zal passen. Ik kreeg enorm veel vrijheid en flexibiliteit om dit alles te combineren. Het gaat beter dan ik ooit had kunnen dromen! Er is veel vertrouwen en dat is fijn. Intussen heb ik via scapta een bakfiets en zo kan ik vlot pendelen tussen thuis, werk en de onthaalmoeder. Super, toch?

Scaptaan zijn, wat betekent dat voor jou? Wanneer zie je dat iemand echt bij scapta past?

Dat is echt een gevoel. Je voelt het onmiddellijk wanneer iemand hier perfect past. Dat wil zeggen: flexibel zijn, durven en op dezelfde golflengte zitten! Zelfstandigheid is echt een must. Een scaptaan durft dingen zeggen, out of the box denken en ervoor gaan!

Waarom moeten andere mensen voor scapta kiezen? Wat maakt hier het verschil?

Het verschil? Flexibiliteit van alle kanten! Maar zeker ook teamsfeer. Elke derde vrijdag van de maand is het Team-Up! Een dag vol leuke activiteiten, een toffe locatie, lekker eten en natuurlijk de echte scaptanen. Maar ook nieuwe projecten en ideeën worden gedeeld. Net omdat we een kleine groep zijn, is het vaak haalbaar voor ons. Het totaalplaatje klopt!

Een quote of zin waarbij je aan scapta moet denken?

Werken in familieverband, da’s top!         

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *