People Blogs: scaptaan Sebastiaan aan het woord!

Wie de scaptanen zijn? Wel lang geleden… het moet ergens in de jaren 500 geweest zijn, leefde de scaptanen… Just kidding! De scaptanen, dat is ons team! De scapta-familie. Stuk voor stuk unieke verhalen met verborgen (en minder verborgen) talenten. Mooie mensen die een passie delen. Onze scapta-familie groeit! Wil je ze graag leren kennen?

👋 Meet:       

            Sebastiaan de Vaan 🚩31 jaar
            Pusht graag zijn grenzen in de fitness 🏋️ of op een rollercoaster🎢
            Happy Business Consultant 👨‍💻

Hoelang werk je voor scapta?

Ondertussen 3 jaar! Time flies when you’re having fun, zeggen ze dan zeker. Heel toepasselijk in mijn geval.

Hoe waren jouw eerste dagen?

Heel eerlijk? Erg onwennig! Een nieuwe job is natuurlijk altijd spannend, maar voor mij lag de job bij scapta ver uit mijn vertrouwde comfortzone. Ik kom uit de finance wereld. Zowel mijn studie, mijn eerste job als auditor en een tweede job als controller lagen in hetzelfde vaarwater. Dat kende ik, daar was ik mee vertrouwd.

De job bij scapta was echt een carrièreswitch voor mij. Het was echter de beste keuze die ik ooit maakte. Ik was niet meer gelukkig in finance en fun is heel belangrijk in mijn job!

De switch was dus wel bewust?

Bewust was het zeker, maar daardoor voel je je nog niet zelfzeker. Het was vooral zoeken en aftoetsen in het begin, precies mijn eerste schooldag, haha!

Dat moet spannend geweest zijn! Echt een sprong in het diepe.

Gelukkig had ik echt heel veel zin in deze nieuwe uitdaging! Maar dan komt de praktijk nog natuurlijk, ging dit me wel lukken?

Hoe zou je je parcours omschrijven? Een bumpy ride met vallen en opstaan of fun?

Het is mega goed meegevallen. Als je zo liefdevol ontvangen wordt door je nieuwe collega’s kan je ‘de ride’ niet echt bumpy noemen. Koen heeft me meteen mee op sleeptouw genomen en me echt omarmd. Ik had zelfs de kans niet om te vallen. Die warme scapta-aandacht heeft me meteen op de juiste rails gezet.

De scaptanen waren in het begin mijn reddingsvest, die hebben ervoor gezorgd dat ik bleef drijven. Ondertussen kan ik gelukkig ook zonder die vest mijn plan trekken, maar het team blijft even hecht!

Heb je dan altijd het gevoel gehad dat je op de scaptanen kon terugvallen?

Absoluut, vanaf dag 1! Het is niet altijd de structuur of organisatie die dit faciliteert, maar heel vaak gewoon de collega’s zelf. Super om je zo welkom te voelen!

I can relate! Wat maakt scapta dan precies zo anders als je vorige werkgevers? Waarom zouden andere mensen voor scapta moeten kiezen?

Gastvrijheid! En dat is voor mij tweeledig. Enerzijds is het team enorm hecht. Iedereen heeft een plek en wordt echt gewaardeerd. Je bent geen nummertje. Je collega’s, managers, klanten, … iedereen is down-to-earth en gewoon heel toegankelijk. Dat maakt scapta echt scapta!

Anderzijds is er ook letterlijk veel vrijheid. Vrijheid om je eigen ding te kunnen doen én te mogen doen. Je kan jezelf echt ontplooien. We hebben toffe klanten met uitdagende projecten. Door het gevarieerde takenpakket is elke dag anders en dat gaat gewoon nooit vervelen!

Naast uitdagend, technisch en gevarieerd, is mijn job ook gewoon sociaal. En met zo’n fijne collega’s en klanten resulteert dat gegarandeerd in fun! Over een geslaagde carrièreswitch gesproken…

“De job bij scapta was echt een carrièreswitch voor mij. Het was echt de beste keuze die ik ooit maakte.”

Sebastiaan de Vaan

Als je terugkijkt naar je parcours, waar ben je het meeste trots op? Is er een project of moment waar je met een blij gevoel naar terugkijkt?

Trias was heel bijzonder voor me! Trias is een Belgische organisatie, maar actief in verschillende landen. We hebben daar Navision geïmplementeerd. Best challenging als je weet dat bijvoorbeeld ook de mensen in Sri Lanka en Congo hiermee moesten leren werken. Medewerkers van over de hele wereld zakten af naar Brussel, waar ik en Koen workshops mochten geven. Engelse workshops samen met een aantal vertalers die simultaan alles vertaalden naar Spaans en Frans. Super bijzonder, dat zal me altijd bijblijven!

Kan je nog een quote of zin formuleren die je aan scapta doet denken?

Ik ben thuisgekomen! Dat zegt genoeg denk ik.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *