People Blogs: scaptaan Nathalie aan het woord

Wie de scaptanen zijn? Wel lang geleden… het moet ergens in de jaren 500 geweest zijn, leefde de scaptanen… Just kidding! De scaptanen, dat is ons team! De scapta-familie. Stuk voor stuk unieke verhalen met verborgen (en minder verborgen) talenten. Mooie mensen die een passie delen. Onze scapta-familie groeit! Wil je ze graag leren kennen?

👋 Meet:

Nathalie Mevis ☀️57 jaar, shining as bright as ever
Dankbare mama who counts her blessings 🌻
Niet-te-stoppen-telesales 📞

Intern word je ook wel eens ‘ons telewonder’ genoemd, maar wat is jouw job exact?

Telemarketing in al zijn facetten, met name:
– het opvolgen van marketingacties,
– het aanvullen en opkuisen van onze CRM,
– het onderzoeken van klantentevredenheid, …

Maar de allergrootste uitdaging en voldoening zit hem in het prospecteren natuurlijk. Ik genereer elke dag nieuwe leads en opportuniteiten, volg ze op, kwalificeer en geef ze uiteindelijk door aan sales. Dat geeft me elke keer weer een kick als we samen slagen als team.

Hoe lang ben je intussen aan de slag bij scapta?

Ik ben hier officieel gestart in 2016, maar eigenlijk kennen Alex, Peter en ik elkaar al eeuwen. Of zo voelt het toch. Ik werkte jaren geleden ook al voor Helios IT, Alex en Peters eerste uitdaging. Inmiddels werken we dus al meer dan 20 jaar samen… dat kan tellen.

Zij zijn zo’n ongelooflijk complementair duo, ze blijven me verbazen. In de loop der jaren zag ik hoe zij elkaar altijd de juiste ruimte gaven. Hoe zij die bijzondere synergie hebben. Die synergie, die mayonaise, die melodie geven ze iedere dag door aan de scaptanen en dat zorgt ervoor dat ons verhaal klopt. Een sterk team met een oersterke basis.

In al die jaren heb je scapta zien opgroeien en zelf ook een hele tocht afgelegd. Hoe heb je dat beleefd?  

Toen ik startte, was ik inderdaad zelf nog jong. Onervaren in telesales én nieuw in de sector. In die opstartperiode heb ik immens veel geleerd. Ik heb moeten schakelen, elke dag opnieuw. En dat doen we nog steeds, gelukkig, zo blijft het boeiend!

Ik ben mee opgegroeid met dit bedrijf en heb ondertussen mijn plek gevonden. Een stuk van het vaste, maar zeker niet verroeste, meubilair. Haha! Ik ben vooral enorm dankbaar voor dit prachtige traject.

Wat een verhaal! Wat vind je na al die jaren nog steeds het leukste aan je job?

De work-life-balance en mijn collega’s! Ik hou van structuur, zelfstandigheid en rust en dat is exact wat deze job mij biedt. Ik kan in de ochtend genieten van mijn tasje koffie, zet me aan mijn bureau en ga zelfstandig aan de slag. Ik krijg het volle vertrouwen en dat is zo’n fijn gevoel. Op deze manier kan ik mijn job perfect combineren met mijn privéleven!

Wat vind je dan minder leuk?

Ik zei het net al, ik heb de beste collega’s! Het salesteam, marketingteam en ik zijn als twee handen op één buik. Al zie ik ze soms wat te weinig. De afstand naar kantoor is voor mij behoorlijk groot en ik hang soms ganse dagen aan de telefoon. Dan zit ik graag apart en werk ik dus beter van thuis uit. We spreken elkaar wel veel, maar toch mis ik hen wel eens!

14 jaar geleden koos je voor scapta. Waarom precies?

Ik kende Alex al. Hij vroeg me om de stap te zetten en daar ben ik op ingegaan. Die menselijke klik heeft voor mij het verschil gemaakt. En het is ook die klik die me steeds weer opnieuw deed besluiten Alex en Peter te volgen. Wederzijds vertrouwen en appreciatie vormen een ijzersterke basis.

Dat is mooi! Waarom zouden ook andere werknemers voor scapta moeten kiezen?

Dat antwoord is voor mij tweeledig:
1. scapta als bedrijf is dynamisch, innovatief, klantgericht, die drive vind je niet overal.

2. scapta staat als werkgever voor een aangename sfeer, goede work-life-balance, zelfstandig werken, vertrouwen en waardering. De scaptanen amuseren zich samen zowel tijdens als na de uren. Een fijne werkplek, waar je jezelf kan en mag zijn, zo voel ik het aan!

Hoe voel jij de work-life-balance aan binnen scapta?

We kunnen van thuis uit werken, maar dat wist je intussen al. Dat is erg aangenaam als je je job wil combineren met een gezin. Dat is echter niet alles. Er wordt geluisterd. Echt geluisterd. Ze houden rekening met je persoonlijke situatie, dat is voor mij al enorm belangrijk geweest. Op persoonlijk vlak heb ik een aantal pittige jaren achter de rug. Ik heb echter altijd ademruimte en flexibiliteit gekregen en dat is écht GOUD waard! Voelen dat je begrepen wordt en ruimte krijgt. Een last die van je schouders valt. Dat kan je echt vinden bij scapta.

Kan je in één zin samenvatten hoe jij je hier voelt?

Makkelijk, jezelf zijn in een topteam, dat is op en top scapta!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *