People Blogs: scaptaan Marlies aan het woord

Wie de scaptanen zijn? Wel lang geleden… het moet ergens in de jaren 500 geweest zijn, leefde de scaptanen… Just kidding! De scaptanen, dat is ons team! De scapta-familie. Stuk voor stuk unieke verhalen met verborgen (en minder verborgen) talenten. Mooie mensen die een passie delen. Onze scapta-familie groeit! Wil je ze graag leren kennen?

👋 Meet:

Marlies Vandeput 🙋‍♀️ euhm, leeftijd even vergeten  

Work hard, play hard. Naast scapta believer een jogger 🏃‍♀️ fietser 🚴 food lover 😋 en in de ban van haar kids 👨‍👩‍👦‍👦. 

Hoelang werk je ondertussen bij scapta? 

Bijna 17 jaar nu. Ik heb scapta vanaf de kinderschoentjes meegemaakt dus ik kan wel zeggen dat scapta mijn tweede thuis is geworden. 

En welke functie heb jij dan?  

Ik ben technisch consultant. Wat ik doe? Maatwerk en integraties met Business Central.  

Een vrouw in een mannenwereld. Heb je altijd goed je mannetje kunnen staan hier? 

Ja, dat denk ik wel! Ik deed altijd al graag jongensdingen, van kleins af aan. Dat beviel me meer dan poppen en meisjestoestanden. Altijd one of the guys, dus ik voel me helemaal op mijn plek hier.  

Wist je meteen dat scapta de ‘place to be’ was voor jou? 

Absoluut! Scapta geeft om de mensen die er werken. Ik ervaar het als een grote, zorgzame familie waar iedereen ertoe doet. Het is een bedrijf waar je groeit en je gewaardeerd voelt. Je bent een belangrijk deel van iets groters. 

Hoe zit het met uitdagingen in je job?  

Iets met de digitale sneltrein, hé. Een hele evolutie als je kijkt naar 15 jaar geleden. Het bijleren maakt het net boeiend. En al die expertise gebruiken om klanten verder te helpen. Het zien van het resultaat en dat het werkt, geeft voor mij veel voldoening! Dat kan met eender welke klant zijn. 

Jij zit in het meest steady & ervaren scapta team, toch? Is dat een bijzondere kracht? 

Wij kennen elkaar, sommigen al meer dan 15 jaar. Ik denk dat die banden wel heel belangrijk zijn om je comfortabel te voelen binnen een team. Voor mij is dat sowieso het ultieme schakelpunt binnen scapta. Samen sterk. 

Talking work-life balance: mythe of realiteit bij scapta? 

Realiteit! Het helpt natuurlijk wel dat ik in de buurt woon. Geen files voor mij, dus meer tijd voor de ochtenddrukte. We kunnen ook thuiswerken wanneer dat past en beter voelt.  

Wat maakt scapta een top employer, waarom anders dan anders, waarom is het er fijn werken?  

Het geheim van scapta zijn ongetwijfeld de collega’s, de scaptanen. Er heerst een mooie mix van hard werken, expertise en de ‘fun’. We zijn misschien kleiner dan sommige ICT-bedrijven, maar dat maakt ons juist anders. Bij ons is het persoonlijker en warmer. De connecties zijn directer. 

En qua teamspirit, doen jullie daaraan en wat vond je zelf het leukste scapta uitje?  

Er wordt sowieso genoeg gewerkt daaraan! Kiezen wat het leukste uitje was? Dat is als kiezen tussen je favoriete ijssmaken, onmogelijk. Samen een activiteit doen en een hapje eten daarna is voor mij alvast een oplaadmoment. 

De scapta-vibes, hoe zou je die samenvatten? 

“Success is the sum of small efforts, repeated day in and day out” – Robert Collier 

Tot slot: nooit meer werken of nooit meer op vakantie? 

Wat denk je zelf? Rarara (ze werkt graag, maar gaat nog net iets liever op verlof, groot gelijk!)… 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *