People Blogs: scaptaan Goele aan het woord!

Wie de scaptanen zijn? Wel lang geleden… het moet ergens in de jaren 500 geweest zijn, leefde de scaptanen… Just kidding! De scaptanen, dat is ons team! De scapta-familie. Stuk voor stuk unieke verhalen met verborgen (en minder verborgen) talenten. Mooie mensen die een passie delen. Onze scapta-familie groeit! Wil je ze graag leren kennen?

👋 Meet:       

             Goele Hollanders 🙋‍♀️ 39 jaar
             Te vinden op het tennisveld 🎾 of op de fiets 🚴‍♀️
             Doorwinterde Project Manager at Scapta 🗒️

First things first! Hoelang werk je al bij scapta? Jij bent een échte ancien, toch?

11 jaar ondertussen, sinds de valentijnsdag van 2011, makkelijk te onthouden haha! Ik ben gestart bij het voormalige It-Solutions en vervolgens mee overgenomen naar het huidige scapta. Geen moment spijt van!

Het is een hele tijd geleden, maar hoe waren jouw eerste dagen?

Voor mijn avontuur bij scapta heb ik een jaartje les gegeven. Na mijn studies, koos ik voor een doctoraat waarbij ik een prof assisteerde. Het leek me dan ook super om nadien zelf in het onderwijs te stappen! Maar dat bleek achteraf totaal niet mijn ding. Na een jaar lesgeven aan de hogeschool, zocht ik al snel een nieuwe uitdaging.

Toen kwam scapta op mijn pad. Een hele ommezwaai, ik had nog nooit gewerkt met ERP-pakketten, business flows, facturatieprocessen, … Het was compleet nieuw voor me. Heel erg spannend!

Je hoorde het met andere woorden in Keulen donderen?

Inderdaad! Ik heb dan een boekhoudcursus gevolgd en zo er mee ingerold, maar het leek me een leuke uitdaging!

Wanneer nu iemand nieuw start bij scapta krijg je de eerste dagen veel opleiding, tijd om je in te lezen en mee te lopen met collega’s. Back in the days, toen ik startte, ging dit net iets anders. (lacht) Op dag 1 carpoolde ik gelijk met een collega mee naar Proximus Spear IT. Mijn eerste werkdag meteen bij mijn eerste klant. Van een uitdaging gesproken…

Amai, je werd meteen voor de leeuwen gegooid!

Ja, zo ging dat toen. Heel spannend, maar ook bijzonder leerrijk! De starters nu zitten in een luxepositie. Zij krijgen een buddy aan hun zij om hen de kneepjes van het vak te leren. Ze kunnen meedraaien met de experts en dat is super waardevol. scapta is in dat opzicht enorm gegroeid.

Kon jij aanvankelijk ook terugvallen op de scaptanen na die spannende start?

Ja, zeker! Vanaf dag 1 werd ik goed opgevangen en kon ik op hen rekenen. Dat is écht scapta’s specialiteit!

Wat maakt je job zo uitdagend? Waarvoor sta je ’s ochtends elke dag opnieuw met een smile op?

Het klinkt misschien klassiek, maar bij scapta is echt elke dag anders. Onze dossiers en de klanten zijn zo uiteenlopend! Dat is gewoon elke keer opnieuw weer super boeiend. Bovendien leren we ook elke dag nog nieuwe zaken. Ik zeg zo vaak: “Aah, voila! Ik heb wéér iets bijgeleerd.” Hoe zalig is dat? Ik vind dat echt fantastisch!

Als je terugkijkt naar je parcours, wat springt er voor jou uit? Waar kijk je met een fijn gevoel op terug?

Moeilijke vraag! Er is niet 1 ding. Ik ben wel elke keer opnieuw super trots als een dossier live gaat. Groot of klein. Dat is elke keer weer een fantastisch gevoel. Als de klant op het einde van de rit tevreden is, zijn wij dat ook.

Iedere keer samen met je team iets tot een goed einde brengen, geeft zoveel voldoening!

“Ik zeg zo vaak: “Aah, voila! Ik heb wéér iets bijgeleerd.” Hoe zalig is dat? Ik vind dat echt fantastisch!

Goele Hollanders

Wat maakt scapta volgens jou zo anders dan andere werkgevers?

Dat is makkelijk, het familiegevoel! Iedereen staat zo dicht bij elkaar en is erg toegankelijk. Ook het management, Peter, Alex en Frank, zijn makkelijk aanspreekbaar. Er heerst een gemoedelijke sfeer en zo is het gewoon fijn werken iedere dag!

En hoe zit het met je work-life-balance? Merk je veel verschil tussen niet-coronatijden en coronatijden?

Er is zeker een verschil pré en post corona. Vroeger was thuiswerken niet echt een optie. We werkten gewoon iedere dag op kantoor. (Wat ik toen misschien wel wat jammer vond soms.)

Nu vind ik de situatie perfect, 3 dagen op kantoor en 2 dagen thuis. Ideale balans voor mij! We zijn ook bijna altijd online, dus ik voel me nooit afgesloten, ook al zit ik op een andere locatie. We zijn altijd verbonden door te bellen of chatten wat het ook gewoon praktisch maakt!

Last but not least, is er 1 quote of zin die bij scapta past?

Behulpzaamheid! Dat is echt onze verborgen kracht.

Fijn om je nog beter te leren kennen Goele! ????

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *