People Blogs: scaptaan Gijs aan het woord!

Wie de scaptanen zijn? Wel lang geleden… het moet ergens in de jaren 500 geweest zijn, leefde de scaptanen… Just kidding! De scaptanen, dat is ons team! De scapta-familie. Stuk voor stuk unieke verhalen met verborgen (en minder verborgen) talenten. Mooie mensen die een passie delen. Onze scapta-familie groeit! Wil je ze graag leren kennen?

👋 Meet:      

             Gijs Franssens 🥐  37 jaar
             Naast het werk te vinden op de fiets 🚴 of op de motor (als het iets sneller mag 🚀)
             Leeft zich elke dag uit als IT Consultant 📱

Hoelang werk je ondertussen voor scapta?

Ik ben praktisch meubilair geworden… Ik werk al voor scapta (of toen nog IT Solutions) sinds 2008. Een echte ancien zullen we maar zeggen!

Hoe ben je hier op jonge leeftijd terecht gekomen?

Het begon allemaal met een stage van 6 maanden. Die 6 maanden zijn nu bijna 14 jaren geworden. Ik ben hier nooit meer weggeraakt. Na mijn studies Toegepaste Informatica ben ik hier dus gewoon blijven plakken.

Wat houdt je job binnen scapta exact in?

Ik ben één van onze Business Central developers! De wensen van klanten komen via een business consultant bij mij terecht. Ik vertaal ze dan in de wereld van Business Central. Het gebeurt ook dat ik dit zelf bespreek met de klanten. Dan maak ik de vertaalslag van business wensen naar een technisch correcte oplossing én neem ik ook de uitvoering voor mijn rekening. Boeiende afwisseling!

Oké goed! Je hebt dus best wel veel klantcontact?

Dat varieert echt van project tot project. Bij nieuwe projecten werken we vaak met een business consultant. Bij oudere, gekende projecten of erg complexe zaken kiezen we voor een-op-eencommunicatie. Een beetje op maat van de klant.

Als je terugblikt overheen de jaren, wat vind je het leukst aan de job?

Ik vind het fijn om technische hoogstandjes uit te voeren en te implementeren. Maar ook in een probleem duiken en tot op de bodem onderzoeken, boeit me enorm. Zeker om het dan uiteindelijk op te lossen natuurlijk!

Anderzijds is het ook enorm fascinerend om me helemaal in te leven in de wereld van de klant. Zij komen met verschillende vragen bij ons zoals bijvoorbeeld: hoe kan ons magazijn beter aangestuurd worden of hoe kunnen we het productieproces vereenvoudigen? Interessant als je daar mee over kan nadenken! Het is ook net die afwisseling die me enorm aanspreekt. Dat houdt het boeiend!

Ben jij nu hét voorbeeld van rasechte IT’er?

Aan jou om te oordelen! Zo word ik ongetwijfeld wel vaak genoemd, maar dat is oké!

Voelde je je hier onmiddellijk thuis?

Jazeker! Voor de overname was het misschien wat ingewikkelder, maar sinds scapta scapta is, is het echt mijn thuis!

Ben je gegroeid de afgelopen jaren?

Absoluut! Zeker op technisch vlak en qua jobinhoud is er veel veranderd! 

En kunnen onze technische IT’ers ook nog veel van elkaar opsteken?

Dat gebeurt! We hebben echter allemaal meer dan 10 jaar ervaring. Dus we kennen het reilen en zeilen wel ondertussen. Maar als we ergens tegenaan lopen kunnen we zeker bij elkaar terecht! 

Zie je jezelf ook nog groeien?

Ik ben de afgelopen jaren zo fel gegroeid. Eerlijk gezegd ben ik voorlopig blij met waar ik sta en wat ik weet! Ongetwijfeld zijn er nog verbeterpunten, maar de basis is sterk en breed genoeg om de projecten van klanten tot een goed einde te brengen.

Wat maakt jou gelukkig in deze job? De sfeer bij scapta of misschien de collega’s?

Ik ben intussen zo geroutineerd in het werk, dat het gewoon aanvoelt als een tweede natuur. Dat is heel fijn! Daarnaast kijk ik ernaar uit om 2 tot 3 dagen per week naar kantoor te komen en iedereen terug te zien. 

Super! Bedankt Gijs. Last but not least.. welke quote doet je aan scapta denken?

‘Eens Scaptaan, altijd Scaptaan! ♾️’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *