People Blogs: scaptaan Caroline aan het woord!

Wie de scaptanen zijn? Wel lang geleden… het moet ergens in de jaren 500 geweest zijn, leefde de scaptanen… Just kidding! De scaptanen, dat is ons team! De scapta-familie. Stuk voor stuk unieke verhalen met verborgen (en minder verborgen) talenten. Mooie mensen die een passie delen. Onze scapta-familie groeit! Wil je ze graag leren kennen?

👋 Meet:       

            Caroline Vandewal  💁‍♀️43 jaar
            Geniet van het leven met vrienden, familie én lekkere wijntjes 🍷
            HR-sales-backoffice-ninja 🙅‍♀️

Eerst en vooral, bedankt om de HR-woman achter scapta te zijn! Hoe lang doe je dit al?

Aanvankelijk was ik hier aan de slag als outsourcing consultant voor administratieve ondersteuning. Maar na 5 maanden als consultant boden Alex en Peter me een vaste job aan binnen scapta. Daar heb ik niet lang over getwijfeld! Mijn takenpakket is sindsdien uitgebreid en sinds augustus 2019 ben ik officieel HR-verantwoordelijke van scaptanië.

Leuk verhaal, je hebt dus eerst eens kunnen proeven! Hoe waren je eerste dagen? Voelde je onmiddellijk die klik?

Ja absoluut! Als outsourcing consultant zat ik bij 3 à 4 klanten per week. Enkel hier voelde ik meteen een klik met de collega’s. Alex was net papa geworden en ook als ‘externe’ werd ik in week 1 al uitgenodigd voor de babyborrel. Bij scapta voelde ik me geen externe en dat is zo fijn!

Leuk om te horen! Als HR-verantwoordelijke heb je natuurlijk een aparte positie. Mensen komen naar jou toe als er problemen zijn. Hoe vind je dat? En kan je zelf ook je hart luchten als dat nodig is?

Als ‘chief happiness officer’ wil ik dat mensen zich goed voelen bij scapta! Ze moeten ergens terechtkunnen als ze met iets zitten. Dat kan uiteraard bij mij, maar ook Peter en Alex staan altijd klaar! Afhankelijk van het topic kiezen collega’s zelf de juiste persoon. Fijn dat dat organisch zo gaat en dat de Alex en Peter zo dicht bij het personeel staan. 

Daarnaast heb ik zelf ook een hechte band met Peter en Alex, maar ook de collega’s aan mijn eiland staan altijd voor me klaar. Ik kan dus zeker mijn hart luchten als dat nodig is!

Wordt er genoeg aan het teamgevoel gewerkt binnen scapta?

We doen ons uiterste best! Een warm welkom vinden we hier enorm belangrijk. Een nieuwe start is altijd superspannend, maar een goed begin is half gewonnen, toch? Het hele team staat hier altijd klaar om een starter op te vangen.

Maar ook nadien wordt niemand aan zijn lot overgelaten. We zijn er altijd voor elkaar en iedereen steekt graag de handen uit de mouwen. Bovendien proberen we op kantoor een huiselijke sfeer te creëren. Er is steeds vers fruit, verse soep, granola, … alles om je werkdag comfortabel door te komen! We organiseren verschillende events waar collega’s kennis kunnen delen, maar elkaar ook op een andere manier leren kennen. Zo heerst er een ontspannen sfeer waardoor iedereen zichzelf kan zijn op kantoor.

Dat is inderdaad heel wat! Wat houdt voor jou de job boeiend?

20 jaar HR-ervaring zorgt ervoor dat ik veel verantwoordelijkheid krijg. Ik deel mijn werk zelf in, maak beslissingen en bepaal eigen prioriteiten. Uiteraard steeds in overleg met de zaakvoerders. Tijdens de wekelijks HR-meetings zetten we de neuzen in dezelfde richting. Zo kan ik elke week vol vertrouwen aan de slag!

Hoe ziet een toekomstige scaptaan eruit? Welke kwaliteiten heeft die persoon zeker nodig?

Een ideale scaptaan is in mijn ogen enthousiast en een echte teamplayer! Je moet je handen uit de mouwen steken en zelfstandig initiatief nemen!

Last but not least! Hoe zou je scapta samenvatten?

Alleen kom je ver, maar samen kom je verder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *