Dynamics 365 Business Central 2023 Release Wave 2!

Het is zover, we cruisen vol gas het vierde en laatste kwartaal van dit jaar in! En jullie weten wat dat betekent – het is tijd voor een nieuwe release van Business Central, en deze keer is het de beurt aan de BC23!

Met elke grote release komt een golf van verwachtingen, en BC23 stelt niet teleur. We hebben vijf fonkelnieuwe features in de aanbieding voor jullie, en we kunnen niet wachten om ze te onthullen. Dus laten we eens kijken naar wat ze deze keer te bieden hebben:

1. Uitgebreide zoekfunctie

De zoekfunctie krijgt een flinke upgrade. Nu kun je niet alleen rapporten of lijsten doorzoeken via de zoekfunctie, maar ook specifieke tabellen voor de informatie die je nodig hebt. Je hebt de touwtjes in handen, want je kunt aangeven in welke tabellen je wilt zoeken. Stel je voor, je zit in een bewerkbaar veld, zoals de naam van een klant op een order, en je start de zoekfunctie vanaf daar. Business Central vult direct die term in de zoekbalk. Dit is een langverwachte functie die nu wordt toegevoegd.

2. Verbeterde navigatie tussen orders, ontvangsten en facturatie documenten

De mogelijkheid om in te zoomen op hoeveelheidsvelden wordt beschikbaar in verschillende documenten binnen de verkoop- en inkoopprocessen, zoals bij verkooporderregels of inkooporderregels. Hierdoor kunnen gebruikers gedetailleerde informatie bekijken en bewerken met betrekking tot verzonden hoeveelheden, gefactureerde hoeveelheden en retourhoeveelheden, afhankelijk van de specifieke documenten en velden. Bovendien is er een verbeterde link tussen bestellingen/retours en geboekte facturen en creditnota’s, waardoor gebruikers eenvoudig toegang hebben tot deze gerelateerde documenten vanuit het oorspronkelijke order- of retourdocument. Dit vereenvoudigt de traceerbaarheid en de verwerking van verzonden en gefactureerde hoeveelheden in het inkoop- en verkoopproces, zelfs als er meerdere zendingen zijn gerelateerd aan één order.

3. Maak gebruik van verdeelsleutels in het grootboek om kosten en opbrengsten efficiënter te verdelen.

Met deze functie kunnen gebruikers allocaties instellen, waarmee bedragen moeiteloos van één rekening naar meerdere rekeningen worden verdeeld. En dit allemaal op basis van diverse criteria, zoals percentages, hoeveelheden of vaste betalingen. Het resultaat? Een gestroomlijnde verdeling van kosten en opbrengsten over verschillende versies, waardoor de nauwkeurigheid wordt verbeterd en handmatige inspanningen worden verminderd.

Kortom, deze innovatieve functie versterkt de financiële beheermogelijkheden binnen Business Central, en dat met de snelheid en efficiëntie die je nodig hebt!

4. Sneller inspelen op veranderingen met Power Platform

Met BC 23 wordt het eenvoudiger om een workflow te configureren in Business Central. Met de aankomende upgrade biedt Microsoft meer sjablonen aan die standaard extra scenario’s zullen ondersteunen. Hierdoor kunnen gebruikers van Business Central meer werkprocessen automatiseren en daardoor hun efficiëntie en productiviteit verhogen.

5. Bestaande tabelvelden toevoegen op uw pagina’s

Met de functie voor toegang tot meer velden in Business Central krijg je volledige controle over welke velden op een pagina worden weergegeven. In de komende update kun je extra velden selecteren uit de brontabel van de pagina, inclusief velden uit tabelextensies, naast de standaard weergegeven of verborgen velden. Sleep deze velden eenvoudig naar precies de locaties op de pagina die je wilt en pas ze aan naar jouw wensen. Bovendien kun je de toegang tot velden aanpassen op basis van gebruikersrollen, en deze wijzigingen zijn direct van kracht zodra je ze configureert voor een gebruikersprofiel. Hierdoor kunnen gebruikers de veldwaarde bekijken of bewerken, afhankelijk van de paginacontext.

auteur: Lode Simons

Heb je nog meer vragen over dit onderwerp of ben je geïnteresseerd in het implementeren van Business Central in jouw bedrijf? Twijfel dan niet en neem gerust contact met ons op via onderstaand contactformulier. We staan klaar om je te helpen!

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *