Stagiair Jamie introduceert de Customer self-service portal!

6 maanden lang mocht onze scapta-clan kennis maken met een nieuwe scaptaan. Jamie Van Gossum, 24 jaar, student progammeren, dook zich in 6 maanden tijd onder in de wondere wereld van Dynamics 365 & PowerPlatform. Wat betekende deze 6 maanden voor Jamie? Welk project realiseerde hij hier de afgelopen tijd? Stagiair Jamie maakt je wegwijs doorheen zijn traject!

👋 Meet:

Jamie Van Gossum 😎 24 jaar
Stagiair programmeren💪
In zijn element in de fitness 🏋️ & op een motorcross als het eens wat sneller mag 🏍️

Hoelang draaide je mee met de scaptanen?

Van november 2022 tot juni 2023.

Hoe ben je bij scapta terecht gekomen?

Ik leerde scapta kennen op het Handshake Event van de Hogeschool PXL begin vorig jaar. Ik voelde direct een klik. Twijfelen was dus geen optie en heb me onmiddellijk aangemeld voor een stage. Et voila, hier zit ik nu!

Wat vind je zelf belangrijk aan een goede stage?

Eerst en vooral een leuke omgeving en collega’s waar je je goed bij voelt, dit is een must omdat je veel tijd doorbrengt op je stage, en natuurlijk het belangrijkste, kennis opdoen en bijleren!

Hoe vielen jou eerste stagedagen mee?

Goed! Ik werd heel goed ontvangen en er was een gemoedelijke sfeer waardoor ik me op mijn gemak voelde. Wanneer ik wist wat mijn project precies inhield en met welke technologieën ik aan de slag zou gaan, heb ik me ondergedompeld in de wereld van Dynamics 365 en PowerApps.

Kun je wat meer vertellen over dit stageproject?

Mijn graduaatsproef stond in het teken van de Customer self-service portal. Een portaal gemaakt voor de klanten van scapta om hun supportvragen zo snel en efficiënt mogelijk te behandelen. Hierbij maakte ik gebruik van het voor mezelf nog totaal onbekende terrein Power Pages en Power Apps.

Met de voeten in een nieuw veld! Altijd leuk om bij te leren lijkt me.

Dat was het absoluut!

De Customer self-service portal dus… tell me more!

Het idee van de Customer self-service portal is dat klanten zelf hun supportvragen kunnen registreren, zodat de supportafdeling van scapta zich enkel nog moet focussen op het oplossen en verwerken van cases. Momenteel telefoneren de klanten eerst naar scapta, waarna de supportafdeling een case moet aanmaken in CRM en nadien pas antwoord kan bieden op hun probleem, zeer tijdrovend dus. Deze stap is dus niet meer nodig dankzij de self-service portal.

Efficiënt volgens mij! Wat kunnen de klanten nog zien & doen in dit portaal?

De klanten kunnen zien welke cases ze reeds hebben aangemaakt, welke open staan en welke al werden behandeld door onze supportafdeling. Daarnaast kunnen de klanten via de knop ‘support contract’ zien welk contract ze bezitten, hoeveel cases ze in totaal hebben en hoeveel cases ze nog kunnen aanmaken. And last but not least kunnen de klanten via de ‘shop’ nieuwe cases aankopen. Allemaal win-wins als je het mij vraagt!

Zeker en vast! Wat zijn de voornaamste voordelen hiervan voor de klant & voor scapta?

Klantentevredenheid! Het doel voor de klant is om de responstijd van de supportvragen te verminderen, waardoor ze sneller antwoorden krijgen op hun vragen.

Voor scapta is het veel tijdsefficiënter. De supportafdeling kan zich vanaf nu volledig focussen op het oplossen & verwerken van de cases.

Mooi project! Is het de bedoeling dat dit binnenkort geïmplementeerd wordt?

Het is inderdaad de bedoeling dat deze live zal gaan, wanneer is alleen nog niet duidelijk.

Wat waren de grootste uitdagingen & leermomenten binnen dit project?

Vooral het onderzoek naar Power Pages vereiste veel tijd en inzet. Zeker omdat niemand binnen het bedrijf hier de nodige kennis over bezat. Doorzettingsvermogen en zelfdiscipline was dan ook een must om dit te kunnen realiseren.

Mijn leermomentje was vooral het meer tijd investeren in de planningsfase, dit vergemakkelijkt alles in de volgende fase en maakt dat ik efficiënter te werk kon gaan.

Heb je nu de stage op zijn einde loopt, het gevoel dat je je hebt kunnen ontpoppen tot scaptaan en klaar bent voor de werkvloer?

Dat gevoel heb ik zeker. Ik kan wel stellen dat het project met succes is afgerond! De technologieën waren zowel nieuw voor mij als voor mijn collega’s. Dat ik de eerste ben die dit binnen scapta heeft mogen doen, geeft me wel een trots gevoel. De nodige zelfstandigheid en doorzettingsvermogen die ik heb kunnen tonen, geven voor mij wel aan aan dat ik er klaar voor ben.

Is er 1 zin of woord die jouw stage omschrijft?

Een ideale stageplaats vol bijleren en leuke collega’s!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *