People Blogs: scaptaan Alex aan het woord!

Wie de scaptanen zijn? Wel lang geleden… het moet ergens in de jaren 500 geweest zijn, leefde de scaptanen… Just kidding! De scaptanen, dat is ons team! De scapta-familie. Stuk voor stuk unieke verhalen met verborgen (en minder verborgen) talenten. Mooie mensen die een passie delen. Onze scapta-familie groeit! Wil je ze graag leren kennen?

👋 Meet:     

Alex Vandereycken 👨 49 jaar
In zijn sas op het werk, bij z’n gezin 👪 of op wandel met Oreo (nee, niet de koekjes, wel zijn 🐕)
The (friendly) boss at Scapta 👨‍💻

Een IT-bedrijf runnen, amai. Was dat je grote jongensdroom?

Toen ik studeerde, droomde ik al van een eigen bedrijfje. Na mijn eerste werkervaring bij ASQ (Real Software) en Computer Support (IBM) werd ik op 27 jaar samen met 3 andere vennoten eigenaar van Helios-IT. We hebben dat bedrijf op 7 jaar tijd laten groeien naar 100 mensen op 5 locaties in België en Nederland. De dynamiek en innovatiekracht nam ik mee op mijn verdere ondernemerspad binnen de sector.

En vandaag is het scapta all the way. Hoe zou je jezelf als werkgever omschrijven?

People first. Ik geloof in de kracht van teamwork, in medewerkers die zorg dragen voor het servicegehalte binnen scapta. Want dan is de klant ook tevreden.

scapta heeft 2 leidinggevenden. Wat is het geheim voor een vlotlopende samenwerking denk je?

Complementariteit en vertrouwen. Waar het bij mij stopt qua kunnen, begint het voor mijn vennoot en andersom. Dit is al zo sinds 2001, dus ik kan met een gerust hart zeggen dat het werkt en zal blijven werken.

Kan me voorstellen dat het niet elke dag even makkelijk is. Wat vind je zelf de grootste uitdaging?

De constante evenwichtsoefening tussen wat medewerkers willen en kunnen, wat de klant wenst en wat Microsoft van plan is.

Is er een moment dat je het meeste is bijgebleven van je ondernemersparcours, waar je superfier op bent?

Er zijn vele kleine momenten, al was de verkoop van een app aan Microsoft vorig jaar het allerspeciaalst. Toch straf dat iemand uit Redmond zegt: “Ik ga scapta bellen en zien of we hun app kunnen kopen (in plaats van zelf te bouwen)”, en dan na acceptatie zegt “source code is above expectations.” Echt een pluim op de hoed van de ontwikkelaars.

Wanneer weet je of iemand een Scaptaan is en bij de familie past?

Dit is gebaseerd op het instinct en de assessments van Thalento. We beslissen samen met hen of we overgaan tot een voorstel voor de lange termijn. Vaak wordt heel snel duidelijk of iemand ‘op z’n scaptaans’ integreert of dat het slechts een tijdelijke bevlieging is van de persoon in kwestie.

Mogen er nog veel leden de familie vervoegen?

We mikken op een team van 35 mensen, waarvan er enkele (5) grotendeels op de app Factory werken. Dit onder het motto ‘langzaam gehaast’. Ik geloof niet in teams van 100 mensen. Ons werk wordt steeds kleiner in grootte. Migratiedossiers verdwijnen door SaaS, wat wil zeggen dat je het binnen 3 tot 5 jaar puur moet hebben van new business of uitbreidingen bij klanten. Dan is een team van 25 tot 35 mensen perfect.

Dilemma van de dag: je mag alleen nog galakleding dragen OF je gaat altijd rechtstreeks uit je bed de deur uit?

Doe mij maar recht uit bed. No bling bling.

scapta is voor mij….

My Work Dream. Een bewuste keuze, heel blij met ons bedrijf en onze mensen.

Fijn om je nog beter te leren kennen, Alex! 👋

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *